Serlahkan Kepintaran Anak Anda Bersama Twinkle Tup

winkletup2

titletwin

Kemahiran menguruskan diri seperti makan , pergi ke tandas, memakai dan menanggal pakaian adalah beberapa aktiviti harian yang dapat  dilakukan sendiri dengan lebih baik apabila kanak-kanak kian membesar.

kemahiran motor halus dapat diasah apabila kanak-kanak didedahkan  kepada situasi  yang melibatkan penggunaan jari dan tangan. Anak-anak kecil ini perlu meningkatkan kekuatan dan kefleksibelan tangan dan jari serta kondisi mata-tangan mereka sebelum mereka berupaya memegang pensel untuk menulis diatas kertas . Terdapat pelbagai aktiviti mudah yang boleh dilakukan dirumah untuk membantu anaka-anak mengembangkan kemahiran ini.

Salah satu daripadanya adalah dengan mengajar anak-anak kecil ini untuk menyuap makanan sendiri. Apabila bayi kian membesar dan cuba untuk memasukkan objek dalam genggaman ke dalam mulut, mereka akan mula memberi tumpuan kepada koordinasi mata-tangan mereka. Inilah masanya di mana ibu bapa boleh memberikan botol yang sesuai kepada anak-anak untuk meminum air, susu atau jus dengan sendiri.

Rekabentuk peralatan hidangan makanan untuk kanak-kanak seperti Twinkle Tup boleh mempertingkatkan koordinasi mata-tangan anak dan membantunya memegang bekas minuman dengan mudah. Anak Kecil yang mula belajar makan sendiri pasti akan berasa seronok untuk mencedok makanan hingga habis menggunakan sudu dan mangkuk menarik dalam koleksi set Twinkle Kidz.

Warna-warna ceria dan reka bentuk peralatan hidangan Twinkle Tup pasti menarik minat setiap kanak-kanak. Tekstur dan bentu ergonomik peralatan membolehkan mereka memegang dengan jari atau menggenggamnya dengan seluruh tangan.  Penggunaan peralatan hidangan berkualiti tinggi dan selamat ini dapat membantu menambahkan keyakinan diri di samping melatih kemahiran motor halus kanak-kanak. Ia seterusnya menjadi teras kepada kejayaan dalam pembelajaran akademik mereka pada masa hadapan.

diskaun

facebook comments: